Thursday, October 19, 2006

Another girl's Portrait.

Click on image to enlarge

I did this for a magazine and this pic/portrait base on a girls I met her a long time ago... forgot what her name is, sorry. You can view this also in my Deviantart Gallery.

Aku lukis awek ni ambik masa seminggu pasal aku tak terr lukis pompuan sebab posture muka dan badan pompuan begitu berseni. Aku kena tahan nafas baru boleh siap.

Monday, October 16, 2006

Portrait commissions



Cover Magazines (Acrillic)



Gayour's Portrait


I have nothing to post here, I'm doing some fan art right now but still in the making. Above-This is portrait commissions I did a few years ago for a local magazine featuring Erra Fazira a local actress (Medium-Acrillic). Below-Another portrait of my fellow friend also famous cartoonist in Malaysia, Mr. Gayour. Beside comic illustration, I am also available to work on fan art and portrait commissions.... if any of you interested just email me and we can discuss more about the price.

Thursday, October 05, 2006

Batman drawing


Unfinished Batman drawing for my online comic. The problem with this drawing... Batman look skinny or the suit maybe too tight for Mr. Wayne. I'll post this drawing in my Deviantart also. I have done with my Batman, Ultimate Thor and Ultimate Wolverine (you can see in my previous post) and there will be 'Ultimate Darth Maul' after this. So stay tune!

hellboy quick sketch


I did this sketch in about 10 to 20 minutes, very simple sketch. I like doing this kind of stuff and i'm willing to do more.

Wednesday, October 04, 2006

2000AD


Semalam selepas aku balik nengok wayang The Banquet aku selongkar buku dari bilik studio aku yang masih bersepah aku terjumpa satu majalah yang boleh agak popular jugak tapi tak ramai orang ambik tahu kerana ianya dalam format magazine. 2000AD boleh kata aku beli bila ada artwork dan story yang best. Ramai gak comic artis dari UK bermula kat sini sebelum terkenal di US. Medium/format magazine juga popular di Malaysia selain dari single publishing kecuali format komik dari Jepun. Sekarang ni aku nak cari koleksi Slaine dari artis yang tertera kat cover 2000AD ni. Harap dapat!

Monday, October 02, 2006

Another fan art in the making


Ultimate Thor... dah lama aku nak lukis karakter ni tapi takde masa. Baru 40% siap, sari dua lagi siap le. Jom layan!

Fan Art coming soon?!


Aku dah mula cuba buat fan art kerana ramai jugak yang suka menda camni. Aku juga suka tapi untuk seronok je la dan ianya tak bleh dipublish sesuka hati sebab terikat dengan hakcipta. Jadi aku publish kat website je lah. Apa yang korang nampak ni ilustrasi Batman, Ultimate Wolverine yang dah 90% siap dan aku akan publish dalam dua versi color dan black/white. Ini permulaan kepada short komik yang akan aku buat nanti. Aku tengah kumpul stock takleh dedah lagi sebab bukannya best sangat.

Benjamin artbook/comic


Hari Ahad lepas aku tangkap dua artbook oleh pelukis kelahiran Beijing iaitu Benjamin. Remember adalah salah satu bukunya. Sebenarnya buku ni dah diterbitkan di Malaysia oleh ArtSquare tetapi aku tetap nak cari yang original gak (bahasa Cina) kerana printing dan papernya lebih bagus sikit. Jadi aku dah ada 4 buku hasil kerjanya. Dua versi graphic novel 'Remember'. 'One Day'. Dan hasil terbarunya novel bertajuk 'Where Shall We Go'. Apapun novel ni walaupuin aku takleh baca tapi tetap aku beli pasal mengandungi beberapa ilustrasi buah tangan Benjamin. Komiknya ternyata sesuai dengan taste masyarakat Malaysia tapi yang aku kagumkan ialah ilustrasinya yang menggunakan software painter.