Friday, August 07, 2009

NAGASATRIA preview pages


Above are 4 pages preview of my new upcoming, the first publication comic book NAGASATRIA, and it just got fund from MDEC. Thank you again MDEC for the grant. The pages above need to be redo again, since this will be my first book... I'll make sure all the pages are in good quality. I'm working hard on the pages right now. I need to make sure 50 pages full color finish by end of this year but for sure not enough to tell the whole story. But the book will be more than 60 pages. All the pages are done on paper and color in photoshop. Lucky for me, most of the pages contain not more than 4 panel in a wide screen format page... so I enough time for me to finish it by end of this year. I'll share with you some of the character/concept art later.

Kat sini brader share 4 page preview mukasurat comic pertama brader iaitu NAGASATRI yang baru je dapat grant dari MDEC. Terima kasih bebanyak untuk MDEC. Comic preview ni akan brader cuba buat balik untuk mendapatkan quality yang bagus, maklum la... bakal buku pertama brader. Jadi brader perlu siapkan 50 mukasurat berwarna sehingga akhir tahun ni. Walau pun begitu, brader rasa tak cukup untuk menceritakan apa yang berlaku dalam komik ni. Jadi untuk versi print, brader akan pastikan ianya lebih dari 60 mukasurat berwarna. Nasib baik masa pitch brader propose format wide screen yang tak lebih dari 4 panel 1 mukasurat. Jadi rasanya boleh kejar dateline la camni. Brader akan share character/concept art kemudian.

11 comments:

cronstudio said...

Tahniah bro..lu memang hebat!!

Niezam said...

To Cron: Allah yang hebat sebab ilmu tu Dia yang bagi...

pait said...

respek

Koji said...

Please my friend, you know where I can download the comics in English or Spanish? Thank you very much, my email is kojizempai@gmail.com

zakzak said...

ni nanti nak dibukukan ke?kalu ya, saya nak pre-booking la.

Azi$M@t_BaDU+ said...

hebat.....
Allah telah kurnan bro niezam bakat y len dr y len....
TANIAH....
teringin nk jd pmbantu pelukis utk bro niezam....
terigin nk lukis cover utk komik bro niezam....
tp entah bile r akn tiba hari itu.....
pape pn....
sila2 r ke teratak buruk sy....

Anonymous said...

woahh... now this is really not just some pretty faces...
getting there man...

meo188 said...

slm mesra!

kidzz said...

Assalamualaikum

nak beli kat mana boleh dapat

Niezam said...

To kidzz: Blum keluar lagi... akan di umumkan nanti.

ikram said...

wah bila nak kuar ni tak sabar2 nih