Monday, February 02, 2009

MY NEW COMIC IN G3 MAGAZINE!!!



G3 magazine #60 February issue is on market... with my new ongoing comic "Apa Yang Ko Cari' (means 'What Are You Looking For) on page 107. Only available in Malaysia... sorry. I only can upload just a page from six pages. I'll post the rest later. So, for the Malaysian who want to read it, get G3 magazine at book stall now.

G3 bulan Februari isu 60 dah pun kuar. Dalam isu ni bermulalah episod pertama komik baru brader bertajuk 'Apa Yang Ko Cari'. Dah lama brader nak buat citer yang berunsurkan pendekar dengan rentak silat yang bersifat kemelayuan sikit. Tapi kali ni baru dapat peluang... cuma ianya berbentuk humor dan mungkin ada adegan yang tak masuk akal. Walaubagaimanapun adegan pertarungan dalam komik ni memang brader cuba terapkan sesuatu yang berpijak di bumi nyata, takde terbang atau kuasa hebat cam komik Hong Kong tu. Kiranya menampilkan silat Melayu la ni. (Harap maafkan kerana membahasakan diri sebagai brader sebab kalu guna aku cam kasar je. Lagi pun brader dah berumur pun).

7 comments:

gayour said...

kenapa abe gitu besungguh dalam penghasilan komik baru abe ni terutama pada warna? nampak sungguh ditil dan azab masa membuatnye. kenape abe tak buat cam ni pada siri komik 'supermarket'? ini sungguh TAK ADIL!

gua protes!

Niezam said...

abe cuba eksperimen dan setiap komik tu abe cuba bagi kelainan... memang tak adil bagi abe. abe pun protes dirisendiri. semalam abe gi pasaraya giant tapi langsung tak jumpo raksaksa yang diperkatakan tu.

Eym said...

kenapa tajuk komik ni lebih kurang sama dengan komik brader Gayour? Pastu sama2 ada unsur persilatan...

Niezam said...

To Eym: Memang citer ni diinspirasi dari citer 'Apa yang aku cari' Gayour punya. Tapi 'Apa yang ko cari' adalah kisah yang berlainan sekali... dan terdapat unsur persilatan melayu yang tulin takde unsur hong kong punya. lagi pun citer ni ada unsur humor skit. kalau nak tau kelainannya boleh la ikuti citer ni sehingga habis.

oRen said...

peace bro! nice new concept.. lari dari style hok dulu yg lebih kepade realistic figure berbanding hok loni ditambah dgn unsur2 kartun n humor tapi still mengekalkan teknik detail tahap mikroskopik.. abe nize ni truly an otai brado brado heheh!

Niezam said...

To Oren: Mo kasih la ncik Oren juice. Ambo masih tok lari dari style dulu cumo buak perubohe sikit jah. Tok sangko demo pun ado blog of eskrefem jugok wei.

nabil said...

komik ni mmg bes la