Wednesday, March 18, 2009

Unpublished Naught comic






A four pages comic I did with the story by Nathan Massengill (famous inker for DC comic) early last year. But unfortunately these pages were never use. I colored the pages straight on the pencil with photoshop. Since the pages never published, why not I share the pages here.

pencil/photoshop

Komik pendek pat muka yang brader collaborate ngan Nathan Massengill (inker untuk kebanyakkan DC Comic) awal tahun lepas. Tapi malang ianya tak diterbitkan atas sebeb-sebab tertentu. Brader kaler terus atas pensil, takde ink-inknye. Tapi kalernya brader tak brape puas hati, teruk skit kalernya. Jadi dah tak terbit, brader publish le kat sini. Tapi korang takleh baca le sebab citernya copyright orang.

9 comments:

gayour said...

ah! tak ada dialogpun tak apa. bukan nak baca, nak tengok lukisan/warna abe saje.
hebat, tapi sayang tak ada dialog!

harharhar!

tapi kenapa awek tu nampak pusat. apa tujuan abe buat cam tu?

faizalmukhtar said...

ah'hah!

at last: THE ACTUAL PAGES I'VE BEEN WAITING FOR.

This is one amazing and awesome job. Most definite comic work thus far. Keep it up and as they say... WE WANT MORE!!!

Niezam said...
This comment has been removed by the author.
Niezam said...

To Gayour: Takde la hebat, hebat tu milik Yang Maha Esa. Ye la abe... skrip nak die nampak pusat. Bagi teruja demo melihatnye.

To Faizalmukhtar: Tak le amazing... No no more. Unless, give me a good script.

Ibrahim Sulaiman said...

askum...bleh tumpang tanya..adakah en niezam ini seorang individu yg penah menggunakan nickname 'nizam bachok' satu ketika dulu..sy amat2 minat nizam bachok itu..n sy just nak tau adakah en niezam = nizam bachok..ataupun sy tersilap..ape2 pun sy minat lukisan anda

Niezam said...

To Ibrahim Sulaiman: Harap maaf, saya bukan nizam bachok yang saudara sangkakan. Walaubagaimanapun nizam bachok adalah rakan saya. Terima kasih kerana sudi melawat blog saya ni.

INDRA QIRANA said...

sangat!! sangat hebat! Teruskan Bekarya!

Niezam said...

To Indra Qirana: Tima kasih... segala pujian untuk Yang Maha Kuasa.

bop said...

aiseh asal x jdk terbit bro?..work terbaek dari ladang camni rugi giler peram je..