Thursday, May 21, 2009

FINALLY! MY WEB COMIC ONLINE!





FINALLY! After a long delay... a comic series I'm creating for online reading are ready to read. It's free and will update a panel every week. If my schedule too busy... it will be a panel for every 2 week even a month. This online comic is a prequel to something I'm gonna do personally, another comic with a dark superhero in Steam Punk style. This will be in a real comic book form and only will available online for a limited sale. I have to do this way... because I don't have enough fan to sale the book and no money. Hmmm... hopefully! For your info, I'm using English for the comic and my English is bad, feel free to make it right in comment link. Click this link to read the comic: http://darkwerkcomic.blogspot.com/


Akhirnya comic online brader yang sepatutnya muncul pada 15 April 2009 lalu muncul gak! Komik ni akan di update setiap minggu satu panel. Itu je yang brader larat buat. Kalau sibuk gak, 2 minggu satu panel... tengok keadaan la. Komik online gak merupakan prequel untuk satu komik dark superhero bertemakan pendekar dan berkonsepkan Steam punk yang akan brader terbitkan sendiri secara terhad. Maklum le brader tak banyak peminat, dan ianya akan dijual secara online. InsyaAllah komik ni akan menjadi buku pertama brader, sejak brader melukis hampir berbelas tahun... takde satu pun buku koleksi untuk brader jadikan portfolio. Komik online ni gak brader buat sepenuhnya dalam bahasa English. English brader teruk skit jadik sesapa yang sudi perbetulkan sila tinggalkan pesanan kat ruangan komen. Jadik sesapa yang nak layan baca komik brader sila klik link berikut: http://darkwerkcomic.blogspot.com/

30 comments:

azhar said...

cayalah brader!

jangan risau brader..brader ada byk fans..
termasuk saya!

saya musti follow karya komik sebenar Brader Niezam..

superb work!

The Informist said...

Marvellous dan impressive, bro. Aku mmg fan dr kao di APO lg.

Niezam said...

To Azhar: Thank you Azhar... terharu gak!

To The Informist: Thank you very much.

hafiz said...

artwerk comic brader niezam,meme superb... masa zaman blues dan jom... xketinggalan utk beli... bile publish ni?

Niezam said...

To hafiz: Thanks hafiz... komik ni hanya kat online je... tak akan dipublish buat masa terdekat ni.

azhar said...

salam tok guru..

saya dah letak link komik online darwek d blog saya.

nak tanya:
-macamana nak hasilkan lukisan/karya/ink profesional. Apa ciri-cirinya?..harap tok guru dapat berkongsi ilmu dan pengalaman tok guru Niezam.

Niezam said...

To Azhar: Saya dah post kat blog tuan presiden dah... tapi itu saya kongsi pengalaman je ye bukan nak ajar.

ajie said...

dasat arr bro niezam ni...

dulu seriushit aku menyampah dengan komik lu sebab jlaan cerita x best bg aku, tapi stroke lukisan lu..mmg sangat aku kagum....mmg marvelous...heheh

skrg ni, aku follow cerita lu yg terbaru kat g3 tu...kelako siakk...haha


teruskan berkarya bro niezam...

Niezam said...

To ajie: Takde la dasyat... Allah lagi dasyat. memang brader ngaku jalan citer brader buat dulu tak best. keja lain adalah salah satu faktor yg membantutkannye. tapi skang ni cuba la yang terbaik walau pun hasilnye blum terbaik. thank you sekali lagi...

Kito said...

Abg niezam,meh jengok hmba punya blog..Hamba posting karikatur hamba...Komen ckit...Heh..

Niezam said...

To Kito: thanks... dah pegi ke blog kito. hanya komen secara ringkas je. teruskan usaha... bakat dah ada... asah lebih lagi.

Kito said...

Baiklah Abg Niezam....Saya akan perbaiki lagi Strokes dan Garisan saya itu...

faizul darius said...

wow!

faizalmukhtar said...

this is the work that will bring you to comic con next!

congratulations and keep up the good work.

Niezam said...

To Faizal: Actually macam ni ayat dia "This is the work that will bring you to comic con next???" He he he....

hafiz said...

bro niezam... xbuat proposal utk compile kan komik supermarket utk jadikan satu buku?... walaupun humor...tetap best dan komik tu menarik... yg terbaru apa yg ko cari...

Kito said...

Abg niezam,meh buat lawatan kat blog saya...Saya buat perubahan kat lam blog saya...

cronstudio said...

Best gile..power ranger punye artwork. Tak sabar nak tunggu panel seterusnya. Aktifkan kuasa "The Flash" lu bro...zussss!!

Niezam said...

To Hafiz: Errr... komik kat G3 tu diluar bidang kuasa saya.

To Kito: Dah pegi dah... best dan teruskan usaha dalam melukis. Rajin2 praktis tanpa jemu. Orait!

To Cronstudio: He He He... takde la best mana, panel seterusnya akan keudara cuma agak sibuk untuk mengaler kebelakangan ni. Sabar menun ggu ye...

ezzat said...

salam
yes Niezam
saya memang minat seni awak
dan byk memberi inspirasi utk saya melukis jugak
all the best!~

gayour said...

cam no ambo tak tau bende ni abe nieze? ini tidak adil! ambo protes! apopun, tahniah la akhirnye bejaya gak cito-cito abe nak buat komik online ni.

selamat trus berkarya dan bejaya abe!

hafiz said...

tahniah bro niezam... menang geran comic pitch!!!

Niezam said...

To Hafiz: terima kasih... nampak gaya, buku pertama saya akan cerah peluangnya untuk berada di dunia ini. tapi banyak lagi peserta lain yg hebat cuma rezeki mereka belum lagi. InsaAllah.

hafiz said...

ok... harap2 menjadi realiti... xsabar nak tunggu komik solo bro niezam... gudluck bro!!

Niezam said...

To Hafiz: Amiiiinnnn! Mungkin satu hari jugak kita boleh colaborated.

hafiz said...

hahaha... tq bro... malu pun ada juga,
bile disapa utk bercolaborated ngan pelukis otai...hehehe... bole...satu hari nanti... ;)

Mus Dahlan said...

adehhh.... sakit tul jiwa den tengok artwork hebat camni... adehhh.. naper arrr den salah masuk simpang... nak u-turn bukan nya muda lagi pun..

Mus Dahlan said...

p/s: lupa plak... dengan ini saya mengisytiharkan diri sendiri sebagai peminat tuan... teruskan usaha jiwa & raga

n said...

salam,

please update the online comic!!!
:)

Niezam said...

To n: Sorry will update when everything is on track... I'm very busy at the moment.